Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását.
A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba.
A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű.
Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is.
A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki.
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor.
Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb.
A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét.
Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak.
A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik.
A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának.
Összetevők: 100% kakaópor
Energia: 1079 kJ/258 Kcal,
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 13,7 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Energia: 1255 kJ/300 Kcal,
Fehérje: 19 g
Zsír: 21 g
Szénhidrát: 15,9 g
/A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Származási hely: Malajzia
Internetes áruház Biosziget.hu árulja ezt a terméket Holland kakaópor 10-12% 200 g, Nature Cookta kedvező áron 769 Ft.. Válassza ki, hol szeretné megvásárolni.
A terméket árusító bolt nagyon népszerű Biosziget.hu, a Heurekán található értékelések és tapasztalatok szerint, a termék és a kézbesítés is rendben lesz.
Szállítás: A terméket általában a Magyar posta vagy a DPD kézbesíti.
Az elérhetőség ellenőrzéseAzonnal oldódó cukrozott cikória-gabonakávé kivonat. Kellemes aromájú, koffeinmentes ital...
Bio- és HAND IN HAND termék Összetétel: crist. nádcukor* 59%, zsírszegény kakaó* 38% (ennek...
Instant gabonakávé koffeinmentes Új, svájci receptúra szerint BIO termék (kb 40...
A kakaó latin neve - theobroma cacao - azt jelenti, az istenek eledele. A kakaóbab az alapja...
Forró csokoládépor vitaminokkal. Felhasználás: 2-3 kiskanál Caotinát adjon egy bögre hideg vagy...
Bio-termék 100% kakaópor zsírszegény ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Kakaóvaj tartalom...
Érdekli Önt, hogyan alakul ennek a terméknek az ára? Nézze meg grafikonunkat és tudja meg, hogy mikor volt a legolcsóbb, ill. megvásárolható-e kedvezményesen » Az ár ellenőrzése 21.11.2024
Még csak rövid ideje érkezett meg ez a termék, de amennyiben úgy fog működni, ahogy eddig, akkor maximálisan elégedett leszek
Ha nem tévedek, díjat is nyert a Dtesten
Elégedett vagyok a termékkel, a férjemmel nagyon jól választottunk. Megörültünk a kedvező árnak és a Biosziget.hu áruház jó értékelésének
Szép, áttekinthető bolt és jó árak. Nincs mibe belekötni.
Jó ár, gyors kézbesítés, fennakadásmentes rendelés
Úgy gondolom, hogy egy minőségi márkáról van szó, ezért nem szabadna problémának lennie .........meglátjuk ?
pozitívumok: ár, minőség. negatívum: hosszabb kézbesítési idő