Miért egészségesebb a nádcukor a fehércukornál?
A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek), melyek hasznosak szervezetünk számára, illetve segítik magának a cukornak is a megemésztését. A finomítatlan nádcukor megemésztése tehát egyrészt nem terheli le a szervezetet, másrészt a szénhidrátokon túl más hasznos tápanyagokkal is szolgál a szervezet számára.
A fehércukor ezzel szemben egy olyan természetellenesen tömény, színtiszta szénhidrát, melynek megemésztése jelentős tehertétel az emberi szervezet számára, miközben feldolgozásához egyéb tápanyagokat is el kell vonnia a szervezetnek valahonnan (pl. B-vitaminokat és kalciumot).
A nádcukor tehát sokkal egészségesebb a finomított fehércukornál!
Valódi nádcukor és „barnacukor”
Széles körben kaphatóak olyan „barnacukor”-nak nevezett termékek, melyek meglovagolva az egészséges táplálékok iránti megnövekedett igényt, megtévesztik a tájékozatlan vásárlókat. A nádcukorhoz hasonló megjelenésű termék ugyanis fehércukorból készül nádmelasz (mint színezőanyag) hozzáadásával. Ez a „trükk” azonban nyilvánvalóan nem befolyásolja annak egészségességét, vagyis a „barnacukor” ugyanolyan egészségtelen, mint a fehércukor. Keressük a valódi nádcukrot, ha egészségesebb édesítőszerre vágyunk!
A nádcukor felhasználása
A nádcukornak a fehércukorhoz képest természetesebb, kicsit lágyabb, enyhén karamellás íze van. Használhatjuk süteményekhez, italokhoz, befőzéshez, illetve minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehércukrot adtunk volna!
Hogyan készül a nádcukor?
A jól termő vidékeken a cukornád egészen magasra megnő, akár 3 méteresre is. Mire beérik, a leveleinek nagy része leszárad, de azért néhány zöld még ilyenkor is marad rajta. Sok helyen a földet aratás előtt leégetik, hogy megszabaduljanak a nádszárakon lévő elszáradt levelektől , illetve valamelyest a nádat borító viaszos rétegtől is. A tűz viszont hamar leég, így maga a nádszár, illetve annak cukortartalma nem szenved különösebb kárt.
Internetes áruház Biosziget.hu árulja ezt a terméket Antigua barna nádcukor, 500 g kedvező áron 404 Ft.. Válassza ki, hol szeretné megvásárolni.
A terméket árusító bolt nagyon népszerű Biosziget.hu, a Heurekán található értékelések és tapasztalatok szerint, a termék és a kézbesítés is rendben lesz.
Szállítás: A terméket általában a Magyar posta vagy a DPD kézbesíti.
Az elérhetőség ellenőrzéseBio termék Összetétel: barna nádcukor*, bourbon vaníliapor* (6%) *=ellenőrzött ökológiai...
Természetes édesítőszer. Közepesen gyors felszívódású, cukorbetegek is fogyaszthatják. Hőálló,...
Természetes édesítőszer. Közepesen gyors felszívódású, cukorbetegek is fogyaszthatják. Hőálló,...
A finomítatlan nádcukorban megmaradnak azok az értékes tápanyagok (vitaminok és nyomelemek),...
termékről A Silver Spoon keményítőszirup finom, jellegzetes ízének köszönhetően különleges...
Meru kókuszvirág cukor, 500 g A kókuszvirág nektárjából készült kókuszcukor feldolgozása az...
Érdekli Önt, hogyan alakul ennek a terméknek az ára? Nézze meg grafikonunkat és tudja meg, hogy mikor volt a legolcsóbb, ill. megvásárolható-e kedvezményesen » Az ár ellenőrzése 21.11.2024
Ügyfélként mindig örülök a kedvező árnak és a megrendelés gyors feldolgozásának. A Biosziget.hu internetes áruház megfelelt az elvárásaimnak.
pozitívumok: ár, minőség. negatívum: hosszabb kézbesítési idő
Rendszeresen vásárolok a Biosziget.hu webáruházban, gyakran vannak leárazásaik és kiárusításaik. Már alig várom a Black Fridayt :-)
Internetes vásárlás során könnyen ráfázhat az ember, de örülök, hogy velem ez nem történt meg. A Biosziget.hu internetes áruház kategóriájában minőségi dolgokra bukkantam